Vadon fogott tőkehal kollagén – natúr 500 g

Vadon fogott tőkehal kollagén – natúr 500 g

Vadon fogott tőkehal kollagén – natúr 500 g

21.605 Ft

A Dr. Lenkei Clean Food termékkínálatából ajánljuk Önnek ezt kiváló kollagént.
 
Vadonfogott atlanti tőkehalból
A kollagén a tökéletes, minden az egyben szupersztár a szervezet számára! Testünkben ez a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, mivel kötőszöveteinkben, bőrünkben, csontjainkban és inainkban található fehérjék körülbelül 25-35%-a kollagénből áll.
1 adagolókanál 10 gramm kollagént tartalmaz.

Egységár: 43.210 Ft/kg
Kategória:
000

További információk

Tömeg 0.35 kg

Telefonos információ

+36 20 555 3181
+36 20 239 6168

GLS

GLS házhozszállítás utánvéttel: 2.050 Ft
GLS házhozszállítás bankkártyás fizetéssel: 1.750 Ft
GLS csomagpont 1.190 Ft
40.000 Ft felett ingyenes

Pick Pack Pont

Szállítási díj: 999 Ft | Átvétel: országszerte több mint 800 ponton.
40.000 Ft felett ingyenes

Tapasztalatok

Dr. Lenkei Gábor szeretné tudni, hogy Ön milyen kedvező tapasztalatokra tett szert a készítmények használatának köszönhetően. Itt tudja leírni, és elküldeni neki a kedvező tapasztalatait.

Termék leírása

Összetevők: Kollagén hidrolizátum (Cod – Gadus morhua/ Atlanti Tőkehal)

A kollagén a tökéletes, minden az egyben szupersztár a szervezet számára! Testünkben ez a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, mivel kötőszöveteinkben, bőrünkben, csontjainkban és inainkban található fehérjék körülbelül 25-35%-a kollagénből áll. A kollagénnek specifikus és egyedi aminosav-összetétele van.

Felhasználási javaslat: 3 dl vízben, tejben, juice-ban, smoothiekban keverjen el két adagolókanál (20 g) kollagénport.

A kollagén a görög “colla” (jelentése: ragasztó) szóból származik, az egész testben megtalálható, ezért úgy is gondolhat rá, mint egy “sejtragasztóra”, amely segít összetartani a test összes kötőszövetét. A kollagén fontos szerepet játszik a szervezetben ebben a folyamatban, és erőt, feszességet és rugalmasságot biztosít a bőrünkben, a csontokban, az izmokban, az inakban, a porcokban, a körmökben, a fogakban és a szervekben, beleértve az egész emésztőrendszert is. A kollagénben található aminosavak ezeknek a szerkezeteknek az építőkövei!

A szervezet maga is képes kollagént termelni, de 25 éves kortól e fontos fehérje termelése csökken egészen 50 éves korig, amikor a szervezet szinte már egyáltalán nem termel kollagént.

A megfelelő kollagénszint fenntartása és a megfelelő napi kollagénbevitel része a tápláló étrendnek. A kollagén egy fontos fehérje, amely gyakran hiányzik a napi étrendből. A kollagén és a specifikus aminosavak egyensúlyban tartják a fehérje-aminosav bevitelt. Ez kifejezetten az L-metionin és a glicin arányának köszönhető. Ez utóbbiban nagyon gazdag a kollagén.

Tápérték információ

Tápanyag információ 100 gr-ban

Energia 1634 kJ / 389 kcal
Összes zsír <0,5 g
amelyből telített zsírsavak <0,1 g
Szénhidrátok <1 g
amelyből cukrok <0 g
Fehérje <95 g
<500 mg

Allergén információk: tartalmaz halat és nyomokban kagylót tartalmazhat.

Aminosavak

100 g

Alanin 9,82 g Lizin 4,05 g
Arginin 8,87 g Metionin 2,14 g
Aszparaginsav 6,62 g Ornitin1 <0,05 g
Cisztin 0,006 g Fenilalanin 1,94 g
Glutaminsav 10,70 g Prolin 11,53 g
Glicin 27,8 g Szerin 6,47 g
Hisztidin 1,27 g Treonin 2,77 g
Hidroxiprolin 7,04 g Triptofán 0,05 g
Izoleucin 1,44 g Tirozin 0,73 g
Leucin 2,57 g Valin 2,19 g

Előnyök:

 • Semleges íz
 • Glicint, prolint és hidroxiprolint tartalmaz
 • Ketobarát: 0 gramm cukor
 • I-es típusú kollagént tartalmaz
 • >95% fehérje adagonként
 • 100%-ban európai eredetű
 • Vadon fogott tőkehalból

A kollagénbevitel növelése nem kell korlátozódjon az étrend-kiegészítőkre. Készíthet például saját csontlevest és pörköltet is ehet. A kollagén-hidrolizátum használata különösen praktikus és időtakarékos. A vadon élő tőkehalból származó kollagén-hidrolizátum erre kiváló választás, mivel lehetővé teszi napi étrendjének gyors és egyszerű kiegészítését kollagénnel és fontos aminosavakkal.

100% európai eredetű

Kollagén peptidjeink az Atlanti-óceán északkeleti részének (FAO 27) vízgyűjtő területéről származó vadon fogott tőkehalból készülnek.

Vad tőkehalból készült

A kiváló minőségű tőkehalbőrből származó kollagén fehérjék enzimekkel történő természetes és kíméletes hidrolízisével (darabokra vágásával) kis molekulatömegű, 3-6 kDa tömegű peptidek jönnek létre. A por íze nagyon semleges, így shake-ekhez, turmixokhoz ideális alapanyag. A kollagén részecskék alacsony molekulatömegének köszönhetően hatékonyan és gyorsan szívódnak fel. Adagonként akár 95%-os fehérjekoncentrációjával ez az étrend-kiegészítő olyan tiszta, amennyire csak lehet.

A minőség fontos

A kollagénporok nem mindegyike ugyanolyan minőségű. 2020-ban a Clean Label Project 30 kollagénterméket elemzett az arzén, a kadmium, az ólom és a higany nehézfémére. A jelentés kimutatta, hogy a tesztelt kollagén-kiegészítők 100%-a a higanyszintet a biztonságos élelmiszerekre vonatkozó szabványokon belül tartja. 34%-a azonban alacsony mérhető koncentrációt tartalmazott. 37%-uk azonban magas ólomszintre, 17%-uk magas kadmiumszintre lett pozitív.

Az állatbarát és fenntartható beszerzés sok ilyen problémát megold. Az említett jelentés hangsúlyozza, hogy a nehézfém-szennyezés a koncentrált takarmányozás és az állati feldolgozás mellékterméke. Szerencsére ebben a termékben csak európai, vadon fogott tőkehalat használunk.

Nehézfémekre tesztelve

A minőség-ellenőrzés, a termékbiztonság és az átláthatóság nagyon fontos számunkra. Ezért minden elemzési tanúsítványt alaposan átvizsgálunk, és minden új tételt kettős elemzésnek vetünk alá egy független laboratóriumban. Így biztosítjuk a minőséget! A vad tőkehalból származó kollagén hidrolizátumunk nehézfémeinek jellemző értékei:

 • Arzén (As) < 0,10 mg/kg
 • Kadmium (Cd) < 0,01 mg/kg
 • Ólom (Pb) < 0,10 mg/kg
 • Higany (Hg) < 0,005 mg/kg