Vadon fogott halkollagén erdei szamóca 500g

25.910 Ft

A Dr. Lenkei Clean Food termékkínálatából ajánljuk Önnek ezt kiváló kollagént.

Vadon fogott tengeri halakból

A kollagén a tökéletes, minden az egyben szupersztár a szervezet számára! A vadon fogott tengeri halakból származó kollagén hidrolizátum, az acerola bogyóból származó természetes C-vitaminnal egy erőteljes készítmény!
1 adagolókanál 8,5 gramm kollagént tartalmaz.

Kiszerelés: 30 adag Egységár: 51.820 Ft/kg
Kategória:

Termék leírása

Összetevők

Kollagén hidrolizátum, acerola kivonat, almasav, természetes aroma, stevia

A kollagén a tökéletes, minden az egyben szupersztár a szervezet számára! A vadon fogott tengeri halból származó kollagén hidrolizátum, az acerola bogyóból származó természetes C-vitaminnal egy erőteljes készítmény! A természetes C-vitamin mellett ez a készítmény természetes édesítőszert, Stevia-t is tartalmaz, és könnyű és friss erdei szamóca ízű.
Testünkben ez a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje, mivel kötőszöveteinkben, bőrünkben, csontjainkban és inainkban található fehérjék körülbelül 25-35%-a kollagénből áll. A kollagénnek specifikus és egyedi aminosav-összetétele van.

Felhasználási javaslat: 3 dl vízben, tejben, juice-ban, smoothiekban keverjen el két adagolókanál (17 g) kollagénport.

A kollagén a görög “colla” (jelentése: ragasztó) szóból származik, az egész testben megtalálható, ezért úgy is gondolhat rá, mint egy “sejtragasztóra”, amely segít összetartani a test összes kötőszövetét. A kollagén fontos szerepet játszik a szervezetben ebben a folyamatban, és erőt, feszességet és rugalmasságot biztosít a bőrünkben, a csontokban, az izmokban, az inakban, a porcokban, a körmökben, a fogakban és a szervekben, beleértve az egész emésztőrendszert is. A kollagénben található aminosavak ezeknek a szerkezeteknek az építőkövei!

A szervezet maga is képes kollagént termelni, de 25 éves kortól e fontos fehérje termelése csökken egészen 50 éves korig, amikor a szervezet szinte már egyáltalán nem termel kollagént.

A megfelelő kollagénszint fenntartása és a megfelelő napi kollagénbevitel része a tápláló étrendnek. A kollagén egy fontos fehérje, amely gyakran hiányzik a napi étrendből. A kollagén és a specifikus aminosavak egyensúlyban tartják a fehérje-aminosav bevitelt. Ez kifejezetten az L-metionin és a glicin arányának köszönhető. Ez utóbbiban nagyon gazdag a kollagén.

Tápanyag információ 100 gr-ban
Energia 1489 kJ / 351 kcal
Összes zsír 0,5 g
amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrátok 1,7 g
amelyből cukrok 0,4 g
Fehérje 86,1 g
<0,5 mg
C-vitamin 1000 mg
Allergén információk: halat tartalmaz és nyomokban kagylót és rákféléket tartalmazhat.
Aminosavak 100 gr-ban
Alanin 10,6 g Lizin 3,8 g
Arginin 8,7 g Metionin 2,0 g
Aszparaginsav 6,4 g Ornitin1 <0,05 g
Glutaminsav 11,4 g Fenilalanin 2,1 g
Glicin 25,3 g Prolin 11,1 g
Hisztidin 0,84 g Szerin 5,6 g
Hidroxiprolin 10,7 g Treonin 2,6 g
Izoleucin 1,1 g Triptofán <0,05 g
Leucin 2,5 g Tirozin 0,46 g
Valin 1,9 g
Előnyök
 • Természetes erdei szamóca ízű steviával
 • Kiváló minőségű fehérjeforrás
 • Magas koncentrációban tartalmaz glicint, lizint és prolint
 • Fenntartható eredetű vad tengeri hal
 • Támogatja a szervezet saját kollagénhálózatát
 • Természetes Acerola C-vitamint tartalmaz
 • I-es típusú kollagén
 • Alacsony molekulatömeg a gyors felvételért (3 kDa)
 • Nem tartalmaz glutént, szóját és mesterséges adalékanyagokat

A kollagénbevitel növelése nem kell korlátozódjon az étrend-kiegészítőkre. Készíthet például saját csontlevest és pörköltet is ehet. A kollagén-hidrolizátum használata különösen praktikus és időtakarékos. A vadon fogott tengeri halakból származó kollagén-hidrolizátum erre kiváló választás, mivel lehetővé teszi napi étrendjének gyors és egyszerű kiegészítését kollagénnel és fontos aminosavakkal.

100% európai eredetű

Kollagén peptidjeink az Atlanti-óceán északkeleti részének (FAO 27) vízgyűjtő területéről származó vadon fogott tengeri halból készülnek.

Vadon fogott tengeri halból készült

A kiváló minőségű tengeri halbőrből származó kollagén fehérjék enzimekkel történő természetes és kíméletes hidrolízisével (darabokra vágásával) kis molekulatömegű, 3-6 kDa tömegű peptidek jönnek létre. A por íze nagyon semleges, így shake-ekhez, turmixokhoz ideális alapanyag. A kollagén részecskék alacsony molekulatömegének köszönhetően hatékonyan és gyorsan szívódnak fel. Adagonként akár 95%-os fehérjekoncentrációjával ez az étrend-kiegészítő olyan tiszta, amennyire csak lehet.

A minőség fontos

A kollagénporok nem mindegyike ugyanolyan minőségű. 2020-ban a Clean Label Project 30 kollagénterméket elemzett az arzén, a kadmium, az ólom és a higany nehézfémére. A jelentés kimutatta, hogy a tesztelt kollagén-kiegészítők 100%-a a higanyszintet a biztonságos élelmiszerekre vonatkozó szabványokon belül tartja. 34%-a azonban alacsony mérhető koncentrációt tartalmazott. 37%-uk azonban magas ólomszintre, 17%-uk magas kadmiumszintre lett pozitív.

Az állatbarát és fenntartható beszerzés sok ilyen problémát megold. Az említett jelentés hangsúlyozza, hogy a nehézfém-szennyezés a koncentrált takarmányozás és az állati feldolgozás mellékterméke. Szerencsére ebben a termékben csak európai, vadon fogott tengeri halat használunk.

Nehézfémekre tesztelve

A minőség-ellenőrzés, a termékbiztonság és az átláthatóság nagyon fontos számunkra. Ezért minden elemzési tanúsítványt alaposan átvizsgálunk, és minden új tételt kettős elemzésnek vetünk alá egy független laboratóriumban. Így biztosítjuk a minőséget! A vad tengeri halból származó kollagén hidrolizátumunk nehézfémeinek jellemző értékei:

 • Arzén (As) < 0,10 mg/kg
 • Kadmium (Cd) < 0,01 mg/kg
 • Ólom (Pb) < 0,10 mg/kg
 • Higany (Hg) < 0,005 mg/kg

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!