Mind a(z) 11 találat megjelenítve

A C-vitaminokról

Egészségünk fenntartásában nélkülözhetetlen a C-vitamin (aszkorbinsav) szerepe. A C-vitamin vízben oldódó vitamin, ami azt jelenti, hogy még alacsony zsírtartalmú étrend mellett is hatékonyan szívódik fel szervezetünkben. Rendkívül hatásos antioxidáns, amely képes semlegesíteni a káros szabadgyököket.

Célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen a C-vitamin rendszeres fogyasztása. Vitamin webáruházunkban számos különböző kiszerelésben (60 darabostól 1000 darabosig) és változatban (tabletta, rágótabletta, kapszula és por) kínáljuk ezt az esszenciális vitamint. Mondhatjuk, hogy mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legmegfelelőbb C-vitaminforrást, és biztosíthatja szervezetének a szükséges tápanyagot.

Mire jó a C-vitamin?

  • hozzájárul a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül:
  • az erek normál állapotának és működésének fenntartásához
  • a normál csontozat fenntartásához
  • a porcok normál állapotának és működésének fenntartásához
  • a fogíny, a fogak normál állapotának fenntartásához
  • a bőr normál állapotának és működésének fenntartásához

A C-vitamin hozzájárul továbbá:

  • a normál pszichológiai funkció fenntartásához
  • az immunrendszer normál működéséhez
  • a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez
  • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A napi C-vitamin szükséglet

Ne dőljünk be a nagy dózisú C-vitaminnal történő riogatásnak. Erről így nyilatkozott Dr. Lenkei Gábor a veszprémi Regina TV-nek adott interjújában. „A betegségek elkerüléséhez szükséges vagy elegendő vitamindózisok, és a teljes egészség állapotához szükséges vitamindózisok között nagyon széles szakadék van.”

Szent-Györgyi Albert professzor (a C-vitamin felfedezője) felhívta a figyelmet arra, hogy a C-vitamin (aszkorbinsav) olyan alapvető, nélkülözhetetlen élelmiszer, amelynek az étkezőasztal kellős közepén kellene helyet kapnia.
A világhírű orvostudós azt is megjegyezte, hogy a C-vitamint az élelmiszerboltokban kellene árusítani, mégpedig kilogrammos kiszerelésben, a só, liszt és cukor mellett.
Az általa abszolút minimumként meghatározott C-vitamin napi adag 1 gramm.
Ezt a mennyiséget 1,5 kg paprika, 2,5 kg citrom vagy 20 kg alma elfogyasztása biztosítja.
Hivatalos adatok szerint a szokványos táplálkozás útján a magyarok átlagosan 80 milligrammnyi, azaz 0,08 grammnyi mennyiséget fogyasztanak el naponta.

Az Ön számára legjobb C-vitamin

A vásárlók igényei különbözőek. Amennyiben egyszerűen csak sok C-vitamint szeretne fogyasztani, választhatja a C-vitamin tablettát vagy kapszulát. Amennyiben emellé kiegészítésként szeretné kényeztetni a szervezetést, válaszon hozzá csipkebogyós vagy bioflavonoidos C-vitamint, illetve, ha prémium C-vitamint keres, akkor válassza a kínálatból a Szuper C-vitamint.

A természetben a C-vitamin gyakran nem önmagában fordul elő. A C-vitamin ugyanis nagyon szeret más anyagokkal összekapcsolódni. Szívesen társul például különféle ásványi anyagokkal. Ilyen értelemben többféle C-vitamin létezik egy gyümölcsben vagy egy zöldségben. Ez a készítmény a természetben is megjelenő formákból nyolcfélét tartalmaz. Ha egyáltalán lehetséges, ezáltal kívántuk tovább fokozni a C-vitamin egyébként is meglévő varázslatos hatását.

A C-vitaminokra, ahogy más vitaminokra is a „hivatalos” megnevezés étrend-kiegészítő. Dr. Lenkei Gábor így ír erről a Vitaminok – A legfontosabb szabály című könyvében:

A C-vitamin az alapvető életműködésekhez jól meghatározható mennyiségben nélkülözhetetlen anyag.

Dr. Lenkei Gábor