Skip to main content

Aktuális Médiamegjelenéseim

Az elmúlt időszak rendkívül izgalmasan telt nálam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy több média csatornán is találkozhatott velem. Csupán néhányat megemlítve a Blikk, BCOOL Magazin, az Egészségtükör.hu, a Femcafe.hu és a Pénzcentrum oldalán is megjelentem.
Külön öröm számomra, hogy a Sport Rádió, a Civil Rádió, Paks FM, a Szentendre Rádió és a Hajdúszoboszlói TV is felkeresett egy interjúra.

Bundáskenyér – ÉrdFM 101.3 – 2023.09.27

Az egyik riporter ezzel indította az interjút: “A gyógyszermaffiának nincs szüksége egészséges emberekre”.
Való igaz, hogy a múlt század elején cenzúrázták az orvosképzés tananyagát, és ennek még Hippokratész tanításai is áldozatául estek.
Ezzel minket orvosokat is rendkívül sok sikertől és örömtől fosztottak meg.
Szót ejtettünk a Friss szemmel az allergiáról című legújabb könyvemről is, amelyből megtudhatja, miként lehet természetes eszközökkel jelentős mértékben enyhíteni az allergiás emberek gyötrelmein, vagy akár teljes mértékben megszabadítani őket az allergia nyomasztó terhétől.

Életmódi – 2023.08.10

Egyre csak nő az allergiás emberek száma. Ez elkerülhető lenne, ha nem hagynánk figyelmen kívül értékes lehetőségeket.

Addig keresgéltem, amíg rá nem bukkantam olyan értékes gondolatokra, amelyek nagynevű orvoskollégáktól származnak. Például Hippokratésztől és Szent-Györgyi Alberttől.

Ezek a tőlük származó gondolatok nem szerepelnek a hivatalos orvosképzés tananyagában, dacára annak, hogy a valós életben nagyon jól működnek. Ilyen eredményeket hoznak létre: „Megelégeltem, hogy megkeseríti az életem a szénanátha. Számítottam rá, hogy enyhülni fognak a tünetek, azt viszont nem gondoltam, hogy teljesen tünetmentessé válok.”

Jazzy Rádió – 2023.07.31.

Szent-Györgyi Albert tanításai alapján azt a következtetést vontam le, hogy valójában nem az allergén az allergia valódi oka.

Nem a gyógyszerek használatával van bajom, hanem azzal, hogy mellette elvesztegetünk olyan eszközöket, amelyek például ilyen eredményt tudnak létrehozni. Ezt írta nekem egy hölgy. „Erős allergiám van sokféle dologra. Fák, füvek, állatszőrök, atkák, porok. Orrpolipom alakult ki ezek miatt, az egész évet dugult orral kínlódtam végig. Mostanra megszűntek ezek a hatások, viszlát allergia és orrpolip, tünetmentes vagyok.”

Szilas TV – 2023.07.31

Ha az allergiáknál csak a tünetekre összpontosítunk, akkor azt gondolhatjuk, hogy az allergiák oka az allergén.

Ha az allergiáknál csak a tünetekre összpontosítunk, akkor azt gondolhatjuk, hogy az allergiák oka az allergén. Én ezzel nem értek egyet. Ha az allergén lenne az allergén, akkor mindenkinek egyformán kellene rá reagálnia. És az ember – ha valóban az allergén lenne az allergén –, már születésétől kezdve allergiás lenne rá. De az allergia nagyon sok embernél csak később, 30-40 éves korában jelenik meg…

Manna FM Rádió – 2023.07.30.

Allergia: el lehet érni teljesen tünet- és panaszmentes állapotot?

Azt vallom, hogyha az allergén okozná az allergiát, akkor nem lehetne szép eredményeket elérni egy olyan módszerrel, amely teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az allergéneket, amely nem különíti el azoktól az embert. Márpedig ilyen módszerrel is el lehet érni teljesen tünet- és panaszmentes állapotot!

Cosmopolitan 2023.07.27.

Az allergia az egyik leginkább félreértelmezett jelenség.

Az allergia az egyik leginkább félreértelmezett jelenség. Ennek oka, hogy az orvostudomány a tüneteit betegségként kezeli, azokra kínál hosszabb-rövidebb ideig eredményesnek tűnő terápiákat. A probléma nem ez, sokkal inkább az, hogy a valódi okok feltárására nem fordít elegendő figyelmet. Márpedig az allergia nem betegség, hanem egy mélyben rejtőző, kezeletlenül hagyott ok tünete.

TV2 Értékteremtők 2023.06.27.

Felvehetjük a harcot a cukorbetegséggel? Mit tehetünk, hogy ki se alakuljon?

A TV2 műsorvezetője így mutatott be: „Ha azt a nevet hallom, hogy Dr. Lenkei, akkor nekem mindig az jut eszembe, hogy mindent lehet egy kicsit másként is nézni. Doktor Úr, mi az, amit a cukorbetegség és a cukorbetegek tekintetében Ön másként szemlél, mint ami egyébként a fősodor?”

Az interjúból ki fog derülni, hogy szinte mindent.

Manna FM Rádió – 2023.06.25.

A vércukorszint szabályozó rendszerünk nem szereti a durva megpróbáltatásokat.

Az egyik legfontosabb tudnivaló: a természet ellátott minket azzal a képességgel, hogy saját magunk számára állítsuk elő a szükséges mennyiségű cukrot.
A vércukorszint szabályozó rendszerünk nem szereti a durva megpróbáltatásokat.
A külső forrásból bevitt cukor durva megpróbáltatást jelent a test számára. Ha valaki belepottyint a kávéjába egy kockacukrot, az alkalmas arra, hogy megduplázza a vércukorszintet. A kettő képes megháromszorozni, ha hármat tesz a kávéjába, akkor pedig meg tudja négyszerezni a vércukorszintjét. A kérdés az, hogy mit okoz ez? És mit tudunk tenni ellene?

Zalaegerszegi Televízió 2023.06.14.

Cukorbetegség kialakulása, veszélyei

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint Magyarországon már évekkel ezelőtt is több mint 1.100.000 felnőtt volt cukorbeteg és több mint 5.000 gyermek.
A cukorbetegek átlagosan 5-10 évvel rövidebb ideig élnek. Többek között ezért is gondolom, hogy fontos erről a kérdésről beszélni.
Szent-Györgyi Albert az Egészségtudomány egyik legjelentősebb alakjaként 1939-ben mondott egy nagyon értékes mondatot, ami reményt jelenthet azok számára, akik már cukorbetegek, akik szövődményekkel küszködnek, érproblémákkal, szemproblémákkal, egyéb problémákkal.
A következőket mondta: „Ha pontosan megértjük a vitaminok működését és megfelelően alkalmazzuk őket, akkor az emberi szenvedést olyan mértékben tudjuk majd csökkenteni, amit ma még a legnagyszerűbb elme sem tud elképzelni.”

Veszprém Regina TV 2023.05.26.

Vitaminhiány is állhat a gyermekbetegségek hátterében.

A múlt században két fontos dolog is történt. Az egyik, hogy megjelent az egészségtudomány.
Az egészségtudomány egészen elképesztő felfedezéseket tett, nagyon sok megértésre jutott azt illetően, mi szükséges ahhoz, hogy megóvjuk, megerősítsük, vagy helyreállítsuk az egészséget.
Ezzel egyidőben, sőt egy kicsit ezt megelőzve kezdett el virágozni a gyógyszeripar. Ez két konkurens elem. A gyógyszeriparnak nyilvánvalóan beteg emberekre van szüksége ahhoz, hogy gyógyszereket tudjon eladni. Az egészségtudomány működésének pedig az lenne az eredménye, hogy az emberek el sem jutnak a betegségekig.
Éppen ezért foglalkoztam a Cenzúrázott Egészség című könyvemben azzal, hogy megmutassam mindkét oldalt. Megmutassam az egészségtudomány felfedezéseit, és megmutassam az egészségtudomány felfedezéseinek széleskörű ismertté tételét nem igazán szívlelhető csoport érdekeit és tevékenységét is.

Rádió Szentendre 2023.05.26.

Egy kis támasz a szülők számára öt percben.

Mi az oka annak, hogy ma már egyre több gyermek szétszórt, nehezen kezelhető, vagy lelkileg megterhelt?
Az ember a teljes egészség állapotában születik, és onnan csúszik lefelé mindenféle okok miatt.
Ezen okok közül az egyik legfontosabb a hiányállapot, más szóval a minőségi éhezés. A gyermekek, akik játékosságukban hajlamosak arra, hogy túl sok csokoládét, kólát, egyéb cukros üdítőt, vagy chipseket fogyasszanak – amelyek meglehetősen hitvány táplálékok – még az eredendő minőségi éhezéses helyzeten is rontanak. A cukros és a szénhidrátban a kelleténél gazdagabb táplálkozás például B1 vitaminhiányt okoz. Pedig a B1 vitamin nélkülözhetetlen lenne ahhoz, hogy valaki nyugodtan tudjon aludni, ne legyenek rémálmai, jól működjön a memóriája, ne legyen feszült, szétszórt, zaklatott, ideges és tudjon figyelni, koncentrálni. Ha ehhez hozzáadjuk még azt is, hogy a gyermekek nagy része nem fogyaszt elegendő folyadékot, akkor ezek már önmagukban is elegendők ahhoz, hogy a gyermek szétszórt, nehezen kezelhető legyen.

Femcafe.hu 2023.05.23.

Ezek a vitaminhiány jelei a gyerekeknél.

Megtévesztő lehet a jóllakottság illúziója

Az elmúlt 50-100 évben olyan szinten csökkent a zöldségek és a gyümölcsök vitamintartalma, hogy elképesztően nagy mennyiséget kellene fogyasztanunk belőlük ahhoz, hogy érdemi hatást tudjanak elérni a szervezetünkben. Egy 20 kg-os gyermeknek almából például 12 kg-ot kellene naponta elfogyasztania, hogy kielégítse a minimális C-vitamin szükségletét. De ijesztő adatot találhatunk az idegrendszer egészséges működéséhez szükséges B1-vitamin hiányával kapcsolatban is.

Blikk 2023.05.23.

Szétszórt és nehezen kezelhető a gyerek? Ez lehet az oka!

Manapság a legdivatosabb egy élénk izgő-mozgó gyerekre ráfogni, hogy figyelemzavara van. Pedig sok mindentől tűnhet úgy, hogy nem képes figyelni.
Attól is szétszórt lehet, ha nem aludt, nem evett vagy éppen nem ivott eleget. A túl sok cukor fogyasztása miatt B1-vitaminhiány alakul ki, ami miatt szintén nehezen kezelhető gyerek benyomását keltheti. Segíteni kell őket, hogy stabil egészségi állapotban éljenek. Hogy megkíméljük őket az ismétlődő betegségektől.

Pénzcentrum 2023.05.16.

A jövőjük lehet a tét?

A gyerekek is lehetnek kimerültek, gondterheltek. De vajon mi lehet ennek az oka, és mit tehetünk ellene?
A gyerekeknek korukhoz és élettapasztalataikhoz képest rengeteg elvárásnak kell folyamatosan eleget tenniük. Mindehhez sok energia és életerő szükséges, amit szülőként úgy támogathatunk, ha minőségi, vitamin- és tápanyagdús élelmiszereket biztosítunk számukra.
Gyakran tapasztalják azt a szülők, hogy amint a gyermek elkezd oviba járni, minden második hetet otthon tölti, mert egyik betegségből esik a másikba. És azt gondolják, hogy ez így természetes. Óriási tévedés!

Sola Rádió 2023.05.04.

Ami az orvosképzésből kimaradt.

Praktizáló orvosként tapasztaltam, hogy tudjuk ugyan enyhíteni a tüneteket, tudunk némi könnyebbséget vinni a páciensek életébe, de valójában nem gyógyítjuk meg az embereket. A „meggyógyítás” azt jelenti, hogy például volt magasvérnyomás, nincs magas vérnyomás, vége, nincs szükség további kezelésekre, az illető visszanyerte a teljes egészségét.
Az én fő törekvésem, segíteni az embereknek megóvni és megerősíteni az egészségüket, vagy adott esetben, ha az már megroggyant, helyreállítani azt. Ez nem azonos a gyógyítással, az egészség helyreállítása és a gyógyítás az két párhuzamos tevékenység kell legyen. Az én célom a betegségek megelőzése, hogy minél kevesebb ember jusson el a betegségekig. Gyógyítani kell, de valahol ennek a kettőnek nagyon jó egyensúlyban kell lennie. A megelőzésnek sokkal nagyobb hangsúlyt kellene kapnia.

Naturportal 2023.04.26.

Hogyan működnek a vitaminok?

Nagyon divatos fogalom a „civilizációs betegségek” témája, mindenki egy kicsit mást ért alatta.
A korunkra jellemző egészségi problémáknak (magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak, allergia, agyvérzés, stroke, szívinfarktust stb.) nem csak az életmódunk az oka, nem csak az, ahogyan élünk. Szerintem ezek nem civilizációs betegségek, hanem civilizálatlansági betegségek.
Az ideális az lenne, ha az ember tisztában lenne azzal, hogyan is működik az emberi test. Ha ismerné és többet tudna róla, mint manapság. De az ember nem kap használati útmutatót, felhasználói kézikönyvet a testhez. A porszívóhoz kap, a hűtőszekrényhez kap, a turmixgéphez kap, tudja, hogy hogy kell használni, mit nem szabad csinálni vele, de az emberi testhez nem kapunk ilyen útmutatót. Éppen ezért azt sem tudjuk, hogy az egészség és az egészség hanyatlásának a hátterében az úgynevezett életerő, az életenergia rendelkezésünkre álló mennyisége áll. Ez a mennyiség szabja meg, hogy mi fog történni velünk, és ezt a dolgot nagyon sok módszerrel csapjuk arcul nap, mint nap…

Bővebb információ arról, hogy mit tehetünk a tavaszi fáradtság ellen.

Rádió N Caffé 2023.04.20.

Magyarországon 7-8 ezer ember hal meg helyesen fogyasztott gyógyszerek mellékhatásai következtében minden egyes évben. Ez az összes halálesetnek körülbelül 10 százalékát teszi ki. A magyar emberek egészségi állapota finoman szólva is távol esik a kívánatostól. Viszont azt is látom, hogy van egy igény a jobbításra, vágynak a segítségre.
Van egy atyáskodó, tekintélyelvű orvostudomány, ahol a két fél, az orvos és az ügyfél nem egyenrangú.
Természetesen nem baj, ha az orvosnak tekintélye van. A tekintélyelvűség az, amit én nem igazán kedvelek. Az lenne a fontos, hogy az embereket megtanítsuk arra, hogy hogyan tudnak ők maguk hozzájárulni a saját egészségükhöz, az egészségük megóvásához, az egészségük megerősítéséhez vagy a helyreállításához. Ehhez kínálok kapaszkodókat, segítséget.