Gyerekvitamin

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Gyermekei gyorsan növekednek, és ehhez egyfelől energiára, másfelől pedig magas szintű szervezettségre és rendezettségre van szükségük, mégpedig a sejtek szintjén.
Mi szükséges ehhez? Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.
Megfelelő mennyiségben és helyes arányban.
A gyermekek vitamin-, ásványianyag és nyomelemigénye a testsúlyukhoz képest meglehetősen nagy. Ezekből elegendően sokat kell fogyasztaniuk, hiszen egyfelől ezzel tudják támogatni a harmonikus növekedéshez nélkülözhetetlen rendezettséget, másfelől pedig így tudnak elegendő energiát felszabadítani a „rohanó életmódjuk” támogatásához.
Iskolába járnak, házi feladatokat kell végezniük, részt vesznek az iskolán kívüli tevékenységekben, sportolnak és játszanak. Ha egy felnőtt megpróbál lépést tartani velük, azonnal megtapasztalja, hogy milyen sok energiára van szüksége egy gyermeknek.
Az ideális az lenne, ha mindezen vitaminokat egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendből szereznék be.

Az élelmiszereink tényleges és sajnos rohamos mértékben csökkenő vitamin- és ásványianyagtartalmával kapcsolatban a Cenzúrázott egészség című könyvben talál hiteles információkkal szolgáló táblázatokat.
Ezt az eleve rossz helyzetet több tényező is még tovább ronthatja. Például a nem megfelelő és korlátozott étrend vagy a gyerekeknél tapasztalható válogatós étkezés.
A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségben történő pótlása minden gyermek számára elengedhetetlen. A vitaminok megfelelően használva komoly támaszt jelentenek, és így sokat segíthetnek gyermekeinek.

A megfelelő vitaminfogyasztás még a fentieknél is nagyobb jelentőséggel bír az olyan gyermekek esetében, akik kevesebb zöldséget és gyümölcsöt hajlandók megenni.
A helyesen összeállított gyermekvitaminok segíthetnek pótolni a hiányzó tápanyagokat.
Röviden összefoglalva: az egészséges fejlődéshez és az immunrendszer erősítéséhez elengedhetetlen a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitel.