Lecitin lágykapszula

3.140 Ft5.815 Ft

A lecitin a sejtek működésében létfontosságú szerepet játszó sejthártya fontos építőeleme. Természetes zsírszerű anyag (foszolipidek* csoport). Főleg az idegrendszer, a csontvelő, a szív és a máj gazdag lecitinekben.
* A foszfolipidek a sejthártya fő alkotóelemei, semmi mással nem pótolható szerepet játszanak annak felépítésében. Az ideg- és agyszövet, valamint a máj és vese szintén jelentős mennyiségű foszfolipidet tartalmaz. Ezek a különleges és nélkülözhetetlen építőkövek minden állati és növényi sejtben megtalálhatóak, és fontos biológiai funkciókat látnak el. A megértéssel, a gondolkodási folyamatokkal kapcsolatos.

Kategória:

Termék leírása

Mi a Lecitin?

A lecitin nem egyetlen anyag, hanem az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen, egymással rokon zsírféleségek keveréke.
Elnevezése a görög lekithosz = tojássárgája szóból ered.
A lecitin tojássárgájából és bizonyos növényekből természetes úton nagy mennyiségben kinyerhető.
A sejtek működésében létfontosságú szerepet játszó sejthártya alapvető építőeleme. Különösen nagy mennyiségben található a zsírokban gazdag idegrendszerben.

Saját hasznosságán túlmenően elősegíti más értékes zsírok és olajok bélből történő felszívódását és hasznosulását is, azáltal, hogy apró cseppekké bontja azokat.

Lecitin lágykapszula

Lecitin

hidegen sajtolt szójaolajból kivonva

Lecitin lágykapszula

Lecitin

hidegen sajtolt szójaolajból kivonva

Lecitin 1000 mg lágykapszula, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1-3 lágykapszula

Hatóanyag 1 lágykapszulában:
Lecitin 1000 mg
Hatóanyag 3 lágykapszulában:
Lecitin 3000 mg

Összetevők

Lecitin (szójából); zselatin; víz; nedvesítőszer: glicerin.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!