Cink tabletta

1.380 Ft

A cink nélkülözhetetlen nyomelem. Csak nagyon kis mennyiségben van jelen a szervezetben. A cink az enzimeken keresztül minimum 200-féle fontos életfolyamatra van hatással, de a szervezet csak külső forrásból tud hozzájutni, így tanácsos táplálékkal vagy táplálékkiegészítő formájában bevinni.

Kiszerelés: 120 db Egységár: 12 Ft/db

Termék leírása

Mire jó a cink?
  • hozzájárul a normál csontozat fenntartásához
  • hozzájárul a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához
  • részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében
  • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához

A cink is nyomelem, azaz rendkívül kis mennyiségben fordul elő mind a természetben, mind az emberi szervezetben.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a cink ne játszana központi jelentőségű szerepet az egészséges életműködések fenntartásban.

Csak egyetlen információ:

A cink legkevesebb 200-féle különböző enzim alkotórésze. Az enzimek olyan fehérjék, amelyek létfontosságú anyagcsere folyamatokat befolyásolnak a szervezetben. Látható, hogy a cink ezeken az enzimeken keresztül minimum 200-féle fontos életfolyamatra van hatással. A cink tartalmú enzimek cink hiányában vagy elégtelen mennyisége esetén nem képesek megfelelően ellátni a feladatukat.

Cink tabletta
Dr. Lenkei cink tabletta, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1 tabletta

Hatóanyag 1 cink tablettában: NRV%
Cink 25 mg 250,0

Összetevők

tömegnövelő szer: kalcium-karbonát; cink-oxid; tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, maltodextrin; fényezőanyag: polivinil-alkohol; tömegnövelő szer: hidroxi-propil-metil-cellulóz; csomósodást és lesülést gátló anyag: zsírsavak magnéziumsói; tömegnövelő szer: térhálós cellulózgumi; hordozószer: szilícium-dioxid, talkum, cellulózgumi.
(NRV = táplálkozási referenciaérték)
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!