NAC kapszula

2.440 Ft

A NAC az N-Acetil-Cisztein rövidítése. Tehát tulajdonképpen a cisztein nevű aminosav speciális változatáról van szó.
A NAC kapszula a vásárlók körében rendkívül népszerű antioxidáns, segít a szervezetnek megküzdeni a sejtkárosító szabadgyökökkel. Nyákoldó hatásának köszönhetően segíti a légúti egészség megőrzését, támogatja az immunrendszer működését.

Kiszerelés: 60 db Egységár: 41 Ft/db
Kategóriák: ,

Termék leírása

Mire jó a NAC?

A NAC kapszula hatása:
  • Antioxidáns tulajdonságaival szerepet játszik az immunrendszer megerősítésében.
  • A NAC kapszula elősegíti a légutak egészségének megőrzését.
  • A ciszteinből, glutaminsavból és glicinből képződő glutation* védelmet nyújt az izmoknak a sportolás közben képződő reaktív oxigéngyökök okozta izomsérülésekkel szemben.

* A glutation az emberi test egyik legfontosabb és legerősebb antioxidáns vegyülete.
Az antioxidáns hatás a testünk működésének legtöbb területén kedvező lehet. A szervezetet ugyanis számos esetben érheti fokozott oxidatív stressz: külső behatásokra (pl. erős napfény), baktériumok okozta fertőzések esetén, vagy éppen gyulladásos betegségekben.

A NAC igen erős antioxidáns hatással rendelkezik. Kétféle módon.
Egyfelől már önmagában, azaz közvetlenül is.
Másfelől pedig úgy, hogy a testünk N-acetil-L-ciszteinből (rövidítve NAC-ból) és más aminosavakból (glutaminsavból és glicinből) glutationt állít elő.

A folyamat a következőképpen zajlik. A NAC vagyis az N-acetil-cisztein a májban cisztein nevű aminosavvá alakul, majd összekapcsolódik glutaminsavval és glicinnel, és így a 3 aminosavból álló glutationná alakul. Ebből következik, hogy a NAC mellé érdemes lehet egyéb aminosavakat is fogyasztani.

Miért fontos, hogy N-acetil-L-cisztein formában pótoljuk?

Stabil glutationszint-emelés

A szabad formájú L-cisztein aminosav gyorsan oxidálóik, és így oldhatatlanná és hasznosíthatatlanná válik. A glutationmolekula pedig a gyomor-bélrendszerben megemésztődik, ezért szájon keresztül nem pótolható. A glutationszint emeléséhez tehát a legoptimálisabb a stabil N-acetil-L-cisztein formában történő aminosavpótlás.

A sportolók nélkülözhetetlen társa

Erő és Regeneráció

A NAC kapszula esszenciális választás minden sportoló számára. Az antioxidáns tulajdonságai révén segít a fizikai megterhelés okozta stressz csökkentésében, és a gyorsabb regenerációban.
Támogathatja az izmok és ízületek egészségét, elősegítve ezzel a sérülések megelőzését és az edzés utáni gyorsabb felépülést.
A NAC kapszula nem csak a fizikai, hanem a mentális állóképességet is erősítheti, így a sportolók mind testileg, mind szellemileg a legjobb formájukat hozhatják.

Fontos figyelmeztetés

A legtöbben sajnos elfelejtik felhívni a figyelmet arra, hogy a NAC fogyasztása nem javasolható asztmás betegek és olyan emberek számára, akik nem képesek felköhögni a légutakban összegyűlt váladékot.
Azoknak, akik ilyen nehézségekkel küzdenek, feltétlenül ki kell kérniük a kezelőorvosuk tanácsát, mielőtt elkezdenék fogyasztani a NAC kapszulát.

Dr. Lenkei NAC 600 mg kapszula, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1 kapszula

Hatóanyag 1 kapszulában:
N-acetil-L-cisztein (NAC) 600 mg

Összetevők

N-acetil-L-cisztein; hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj).
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!