Antioxidáns

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Az antioxidánsok hatása és szerepe

Az antioxidáns vitaminok, ásványi anyagok és enzimek, amint azt már tudjuk, olyan titkos fegyverek, amelyek megóvják testünket a káros szabadgyököktől.
Az antioxidánsok a természetből származó szuperhősök, megtalálhatók a gyümölcsökben, zöldségekben és fűszerekben. Képzeljük el őket úgy, mint apró, elektront szállító hősöket, akik megakadályozzák a sejtek károsodását és a szervezetünk oxidatív stresszét.

A Dr. Lenkei Gábor részére címzett több ezer levél és vélemény is azt tükrözi, hogy az emberek a következő okok miatt és a lentebb felsorolt célok elérése érdekében keresik széles körben az antioxidánsokat. Ezek használatával próbálják megőrizni az egészségüket és jó közérzetüket:

  • Öregedés elleni védelem: Az oxidatív stressznek kitett sejtek esetén a bőr hajlamosabbá válik a ráncok kialakulását megelőző finom vonalak, majd ráncok, és egyenetlen bőr megjelenésére. Az antioxidánsok segíthetik a bőr fiatalos megjelenését és a fiatalabb, egészségesebb kinézet elérését.
  • Immunrendszer erősítése: Az oxidatív stressz gyengítheti az immunrendszert, ami növelheti az egyének sebezhetőségét a különböző fertőző- és immunbetegségekkel szemben. Az antioxidánsok segíthetnek a szervezet védelmében, így az immunrendszer hatékonyabban működhet. Az emberek azért fogyasztanak antioxidánsokat, hogy a betegségek minél jobban elkerülhetők vagy enyhíthetők legyenek.
  • Betegségek megelőzése: Ez is gyakori célja az antioxidánsok fogyasztásának.