Antioxidáns

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

A frissesség és vitalitás birodalma

Az antioxidáns vitaminok, ásványi anyagok és enzimek, amint azt már tudjuk, olyan titkos fegyverek, amelyek megóvják testünket a káros szabadgyököktől.
Az antioxidánsok a természetből származó szuperhősök, megtalálhatók a gyümölcsökben, zöldségekben és fűszerekben. Képzeljük el őket úgy, mint apró, elektront szállító hősöket, akik megakadályozzák a sejtek károsodását és a szervezetünk oxidatív stresszét. Mi ellen használjuk?

A Dr. Lenkei Gábor részére címzett több ezer levél és vélemény is azt tükrözi, hogy az emberek a következő okok miatt és a lentebb felsorolt célok elérése érdekében keresik széles körben az antioxidánsokat. Ezen étrend kiegészítők használatával próbálják megőrizni az egészségüket és jó közérzetüket:

  • Öregedés elleni védelem: A szabad gyökök képződésének kitett sejtek esetén a bőr hajlamosabbá válik a ráncok kialakulását megelőző finom vonalak, majd ráncok, és egyenetlen bőr megjelenésére. Az antioxidánsok segíthetik a bőr fiatalos megjelenését és a fiatalabb, egészségesebb kinézet elérését.
  • Immunrendszer erősítése: Az oxidatív stressz gyengítheti az immunrendszert, ami növelheti az egyének sebezhetőségét a különböző fertőző- és immunbetegségekkel szemben. Az antioxidánsok segíthetnek a szervezet védelmében, így az immunrendszer hatékonyabban működhet. Az emberek azért fogyasztanak antioxidánsokat, hogy a betegségek minél jobban elkerülhetők vagy enyhíthetők legyenek.
  • Betegségek megelőzése: Ez is gyakori célja az antioxidáns hatású étrend kiegészítők fogyasztásának.

Az oxidációs folyamatok az élőlények szervezetében

Az oxidáció egy olyan folyamat, amelynek során a sejtjeinkben szabadgyökök szabadulnak fel, láncreakciókat okozva, és ezáltal károsíthatják testünk építőköveit, például az enzimeket alkotó fehérjéket is. Az antioxidánsok azonban képesek újrarendezni a sorokat, és képesek visszaállítani a szabadgyökök okozta láncreakció előtti egyensúlyt.
Az oxidáció és szabadgyökképzés természetes folyamatok a szervezetünkben, de számos tényező − mint a stressz, a túlzott fizikai aktivitás, a toxinok és az UV sugárzás stb. − ártalmas szintre fokozhatják ezeket a folyamatokat. A szabadgyökök károsíthatják a DNS-t, ami akár genetikai változásokhoz és betegségekhez is vezethet. Az antioxidánsok azonban egyensúlyt teremtenek és csökkentik a gyulladást.

Az antioxidánsok nem csak az egészség szempontjából hasznosak, hanem az immunrendszer hatékonyságát is növelik. Tanulmányok kimutatták, hogy az szabad gyökök képződése károsíthatja az immunrendszert, míg az antioxidánsok segíthetik annak erősítését.
Az A-, C- és E-vitaminok a legismertebb antioxidánsok, de ne felejtsük el a D-vitamint sem, amely szintén kulcsszerepet játszik a sejtek újjáépítésében és a gyulladások csökkentésében.
Kötelességem felhívni a figyelmét arra, hogy bármennyire is értékesek és hasznosak az imént felsorolt vitaminok és tápanyagok, a legerőteljesebb, legjobb hatást akkor váltják ki, ha az ember életformaszerűen fogyaszt egy valóban profi multivitamint is. Olyat amelyik tartalmaz 15-féle vitamint, 10-féle ásványi anyagot, sokféle nyomelemet. Ráadásul mindezeket harmonikus arányban és megfelelő mennyiségben.
Ilyen hiánytalan, kiegyensúlyozott összeállítások a Dr. Lenkei Életerő Multivitaminok, amelyek egyik legfőbb erénye az, hogy valóban képesek biztosítani a szervezetünk számára a szükséges mennyiségű vitamint.