Jód tabletta

1.355 Ft

Az egészségügyi szakemberek régóta tudják, hogy a jódhiányos táplálkozás gyermekeknél fáradtsághoz, testi és szellemi visszamaradottsághoz vezet.

Kiszerelés: 120 db Egységár: 11 Ft/db
Kategória:

Termék leírása

Mire jó a Jód?
  • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához
  • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban
  • hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez
  • hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez
Jód tabletta

Még nagyon sok értékes és hasznos adatot lehetne felsorolni a jód jótékony hatásaival és nélkülözhetetlenségével kapcsolatban. Nem véletlen, hogy még a UNICEF, azaz az ENSZ Gyermek Alapítványa (United Nations Children’s Fund) is közérdekű felvilágosító tevékenységet végez ezzel kapcsolatban.

Idézet a szervezet honlapjáról:

„Az egészségügyi szakemberek régóta tudják, hogy a jódhiányos táplálkozás gyermekeknél fáradtsághoz, testi és szellemi visszamaradottsághoz vezet. A világon körülbelül 1,6 milliárd embert, Magyarországon a lakosság 80%-át fenyegeti a jódhiány.
A pajzsmirigy feladata a jód beépítése azokba a molekulákba (hormonokba), amelyek a megfelelő szellemi és testi fejlődéshez elengedhetetlenek. Évente 55 000 gyermek születik komoly szellemi lemaradással a világon, csak mert édesanyja jódhiányban szenved. Mások, akik csak enyhe jódhiányban szenvednek, alulteljesítenek az iskolában, mert túl fáradékonyak.”

A jód a felnőtt szervezetben is hasonlóan fontos szerepet tölt be!

Jód

Hozzájárul a normál szellemei működés fenntartásához.

Jód tabletta

Jód

Hozzájárul a normál szellemei működés fenntartásához.

Dr. Lenkei jód tabletta, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1 tabletta

Hatóanyag 1 tablettában: NRV%
Jód 250 μg 166,7

Összetevők

tömegnövelő szer: kalcium-karbonát, kukoricakeményítő, mikrokristályos cellulóz; fényezőanyag: polivinil-alkohol; tömegnövelő szer: hidroxi-propil-metil-cellulóz, maltodextrin; csomósodást és lesülést gátló anyag: zsírsavak magnéziumsói; tömegnövelő szer: térhálós cellulózgumi; kálium-jodid; hordozószer: szilícium- dioxid, talkum, cellulózgumi.
(NRV = táplálkozási referenciaérték)
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!