K2-vitamin kapszula

1.660 Ft

A K2-vitamin (menakinon) fontos szerepet játszik a véralvadásban, és létfontosságú a csontozat egészsége szempontjából is, mivel segíti a kalcium beépülését a csontokba.

Kiszerelés: 60 db Egységár: 28 Ft/db
Kategória:

Termék leírása

Mire jó a K2-vitamin?

A K2-vitamin kapszula hatása

  • Csontegészség támogatása: A K2-vitamin hozzájárul a kalcium megfelelő felszívódásához a csontokba, segítve ezzel a csontsűrűség fenntartását.
  • Megfelelő fogazat: A K2-vitamin a kalcium felszívódásával hozzájárulhat az erős és egészséges fogak kialakulásához és fenntartásához.
  • Ezen kívül sok-sok egyéb, az élő szervezet működéséhez szükséges folyamat alkotóeleme is egyben. A K2-vitamint a vastagbélben lévő egyes baktériumok termelik; idős korban, illetve antibiotikus kezelés hatására termelése csökkenhet, ezért a pótlására szükség lehet.
K vitamin kapszula
K2-vitamin hiányállapot?

Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen tünetekkel jár a K2-vitamin-hiány. Bár a tudományos kutatások azt mutatják, hogy a K2-vitamin hiánya viszonylag ritka, mégis fontos, hogy gondoskodjunk róla, hogy elegendő mennyiségben juttassuk be a szervezetünkbe.
Legyen szó természetes forrásokról vagy táplálékkiegészítőkről, a megfelelő K2-vitamin-bevitel elősegítheti az egészségünk megőrzését.
A hiány ugyanis potenciálisan problémákat okozhat, például a csontok gyengülését, a csontsűrűség csökkenését okozhatja, de a K2-vitamin szív-érrendszerre gyakorolt pozitív hatásai is elmaradhatnak ilyenkor.

Miben van K2-vitamin?

Milyen forrásokból juthatunk K2-vitaminhoz? A K2-vitamin állati eredetű és fermentált élelmiszerekben fordul elő, de számos fórumon olvashat arról, hogy milyen forrásokból juthat még K2-vitaminhoz. Többek között említik, hogy kisebb mennyiségben a húsok, húskészítmények (a marhamáj, a sertéskaraj, a csirkehús, a szalonna, a bacon, a darált marhahús) is K2-vitaminforrások, valamint, hogy a tejtermékekben, érlelt sajtokban és a tojásban is található K2-vitamin. A zöldleveles-zöldségek elsősorban K1-vitamin-forrásnak számítanak, csakhogy néhány példát említsünk: a spenót, a mángold, a saláták és a kelkáposzta.

Amennyiben olvasta Dr. Lenkei Gábor Cenzúrázott egészség című könyvét, akkor tudhatja, hogy az élelmiszerek tápanyagtartalma milyen mértékű zuhanórepülésen ment keresztül, és ez a folyamat a mai napig is tart. Ezért érdemes a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáról gondoskodnia.
De ne feledkezzen meg arról, hogy a K-vitamin mellett is minden áldott nap szükségünk van mind a 15-féle vitaminra, 10-féle ásványi anyagra és sokféle nyomelemre. Mégpedig megfelelő mennyiségben! Ezt biztosítják a Dr. Lenkei Életerő Multivitaminok.

K vitamin kapszula

Mióta ismerjük a K2-vitamin?

A K2-vitamin napjainkban igen divatos termék, azonban nem az utóbbi néhány éveben fedezték fel. Több mint 80 évvel ezelőtt Weston Price amerikai fogorvos, látva az amerikai lakosság nagyon nagy mértékű fogakkal kapcsolatos problémáját (szuvasodás, romlás, torzulások), elhatározta, hogy kutatásba kezd és elutazott a Föld különböző elszigetelt részeire, ahol a lakosok nem érintkeztek a „civilizációval”, hogy tanulmányozza egészségüket és testi fejlődésüket. A következő 10 év kutatásait a Nutrition and Physical Degeneration (magyarul A táplálkozás és a fizikai leépülés kapcsolata) című könyvében foglalta össze, amelyben írt egy olyan tápanyagról, amely szerinte nagyon jó hatással van a fogakra, az és a test egészére is. Ez a tápanyag K2-vitamin néven vált ismertté.

Egyéb tanulmányok szerint a K2-vitamin részt vesz a csontképző folyamatokban is, és a D-vitaminnal együttesen hozzájárul a létfontosságú fehérjék csontokba való beépüléséhez, hogy így a csontok képesek legyenek az ásványi anyagok megkötésére. A K2-vitamin hozzájárul a csontozat lebontásáért felelős sejtek túlzott aktivitásának megakadályozásához, valamint elősegíti a kalcium csontokba való beépülését.

Mi pusztítja el a K-vitamint*?

A K-vitamin ellenségei az antibiotikumok, a fájdalomcsillapítók és a vérhígítók. A röntgensugárzás és más típusú sugárzás is elpusztítja. Az E-vitamin segíti a szervezetet a K-vitamin felhasználásában.

* A K-vitaminok gyűjtőnév alatt három különböző vegyületet értünk. A K1-vitamint (fillokinon), amelyet élelmiszerekből nyerünk, a K2-vitamint (menakinon), amelyet a főleg a bélbaktériumaink termelnek, és a K3-vitamint (menadion), amely egy szintetikus K-vitamin-forma.

K2-vitamin 100 µg kapszula, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1 kapszula

Hatóanyag 1 kapszulában: NRV%
K2-vitamin (menakinon) 100 mcg 133%

Összetevők

tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz; hidroxi-propil-metil-cellulóz; tömegnövelő szer: dikalcium-foszfát; menakinon.
(NRV = táplálkozási referenciaérték)
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!