Quercetin kapszula

2.895 Ft

Ismerje meg a quercetin kapszulánkat, amely az antioxidánsok csodálatos világába kalauzol el minket! A quercetin (magyarosan írva kvercetin) a flavonoidok családjába tartozik.
Ezeket az anyagokat azért alkotta meg a természet, hogy védelmezze a növényeket a kórokozók és a szabadgyökök támadásaival szemben. De ez a védelem nem korlátozódik a növényekre.
A quercetin segítségével az Ön életének is részévé válhat ezen antioxidánsok jótékony hatása. Válassza a quercetin kapszulánkat az egészséges életmód és az erős antioxidáns-védelem jegyében.

Kiszerelés: 60 dbEgységár: 48 Ft/db
Kategóriák: ,

Termék leírása

Mire jó a quercetin?

A kvercetin hatása

  • A quercetin kapszula – az egyéb antioxidáns-készítményekhez hasonlóan – olyan anyagokat tartalmaz, amelyek megvédhetik a sejteket a szabadgyökök által okozott károsodástól. Ez azért fontos, mert a testünkben folyamatosan keletkeznek szabadgyökök, amelyek kellő mennyiségű antioxidáns egyidejű jelenléte nélkül a szövetek károsodásához vezethetnek.
  • A quercetinről ismert, hogy antibakteriális hatást fejt ki. Különösen a gyomor-bélrendszerben, a légzőszervekben, a húgyutakban és a bőrben.
  • A quercetin allergiaellenes hatást fejt ki azáltal, hogy gátolja a hisztamin felszabadulását a hízósejtekből, így egyfajta természetes antihisztaminként működik.
Mi a quercetin és miben van?

A quercetin a számos jótékony tulajdonsággal rendelkező polifenolok* nagy csoportjának egyik tagja, ezen belül, ahogy korábban említettük, a bioflavonoidok közé tartozik. A szakirodalomban számos kedvező hatásáról számolnak be: antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásról, allerigaellenes hatásról is találunk leírásokat.
Megtalálható a gyümölcsökben (főleg a citrusfélékben), a zöld leveles zöldségekben, valamint számos gabonafélében, hajdinában, teákban, vörös szőlőben, vörösborban, sötét cseresznyében és bogyós gyümölcsökben, például az áfonyában és a vörös áfonyában.
A quercetin elnevezés a latin „Quercetum” szóból származik, ami tölgyerdőt jelent.
Hazánkban gyakran használják a magyaros kvercetin formát is.

*Polifenol: a növényekben bőségesen előforduló, kémiai felépítésükben hasonló anyagok összefoglaló neve. Ezeket az anyagokat korábban az állati bőrök cserzéséhez, illetve kelmefestésre használták. Később megállapítást nyert, hogy a polifenolok antioxidáns hatásúak, és számos előnyös élettani hatással rendelkeznek.

Napjainkban egyre népszerűbbek az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező készítmények.
Alternatív eszközként alkalmazzák őket az oxidatív stressz okozta problémák enyhítésére.
Nem véletlenül nőtt meg jelentős mértékben a Quercetin kapszulához hasonló antioxidáns hatású termékek iránti érdeklődés az utóbbi időkben.

Dr. Lenkei Quercetin 250 mg kapszula, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 1 kapszula

Hatóanyag 1 kapszulában:
Japánakác (Sophora japonica) virágrügy kivonat, ebből:263,2 mg
Quercetin250 mg

Összetevők

Japánakác virágrügy kivonat (95% quercetin); hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj).

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!