Krill olaj kapszula

4.745 Ft

Azok az emberek, akik számára nehézséget okoz a halolaj emésztése, bátran próbálják ki a krill olaj kapszulát. Ez a magas hatóanyag-tartalmú, komplex krill olaj el fogja nyerni a tetszését!

Bár a krill olajnak van egy kis halszaga, de elfogyasztás után nincs halas utóíze. Ez annak köszönhető, hogy a krill olajban található zsírsavak foszfolipid* molekulához kapcsolva vannak jelen, így könnyebben emészthetők, és jobban hasznosulnak.

Kiszerelés: 90 db Egységár: 53 Ft/db
Kategória:

Termék leírása

A krill olaj az omega-3 zsírsavak új nemzedéke.

A krill olaj kapszula napi fogyasztása kiváló választás lehet! Miért? Azért, mert a kutatások szerint az emberi szervezet könnyebben és jobban hasznosítja a krill olajban található omega-3 zsírokat, mint a halolajból az omega-3 zsírsavakat.
Akiknél nehézséget okoz a halolaj emésztése, bátran próbálják ki a krill olajat.

Krillolaj kapszula
Mi a krill?

A krillek rövid életű apró, garnélarákszerű rákok gyűjtőneve, amelyek hatalmas rajokban fordulnak elő a világ óceánjaiban, de legfőképpen az Antarktisz környékén. A rövid életük, és a mélytengeri élőhelyük miatt nincsenek kitéve a környezeti szennyeződéseknek, így a „méreganyagtartalmuk” elhanyagolható. Az ilyen tiszta vízben élő apró rákokból származó olaj tehát nagyon tiszta és egészséges.

Az ilyen nagy tisztaságú, természetes eredetű tengerirák-olajban rengeteg értékes tápanyag van, és ezek között is kiemelkedő fontossággal bír az olaj asztaxantin-tartalma. Az asztaxantin nagyon hatékony színes antioxidáns. Ez adja az algák, lazacok, rákok piros színét.

Mind a krill olaj, mind a halolaj omega-3 zsírsavakban gazdag, különösen DHA-ban és EPA-ban, amelyek nélkülözhetetlenek az emberi egészség számára. Az omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, de csak az utóbbi évtizedekben ismerték fel, hogy milyen fontos szerepük van a szervezet megfelelő működésének fenntartásában. Jótékony tulajdonságaik miatt napjainkban jelentős mértékben megnőtt az irántuk mutatott érdeklődés szintje.

Az Európai Unió által közzétett egészségre vonatkozó állítások listájában az alábbi mondatok szerepelnek a krill olajban található omega-3 (és az abban lévő EPA és DHA) zsírsav szervezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban:

  • Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez – a kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.
  • A dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához.
  • A dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a normál látás fenntartásához.
  • A DHA és az EPA hozzájárul a normál vérnyomás fenntartásához.
Miért könnyebben felhasználható a szervezet számára a krill olaj, mint a halolaj?

A krill olajban található EPA és DHA foszfolipid* molekulához kapcsolva vannak jelen. Az omega-3 zsírsavak előnyös hatásait leginkább akkor élvezhetjük, ha foszfolipid-kötésben vannak. Ezért a krill olajat – szemben a halolajjal – a szervezetnek már nem kell átalakítania erre a formára, így könnyebben emészthető, és jobban hasznosul.

* A foszfolipidek a sejthártya fő alkotóelemei, semmi mással nem pótolható szerepet játszanak annak felépítésében. Az ideg- és agyszövet, valamint a máj és vese szintén jelentős mennyiségű foszfolipidet tartalmaz. Ezek a különleges és nélkülözhetetlen építőkövek minden állati és növényi sejtben megtalálhatóak, és fontos biológiai funkciókat látnak el. A foszfolipideket gyakran használják kozmetikumokban is, mert hatékonyan támogatják a bőr vízmegkötő képességét. A krill olaj értékes foszfolipidjei ma még nem ismeretesek a kozmetikumok világában, de nem kizárt, hogy hamarosan a kozmetikai ipar is felfedezi ezt az anyagot.

Krill olaj kapszula, étrend-kiegészítő

Javasolt napi adag: 3 kapszula

Hatóanyag 3 kapszulában: NRV%
Krill olaj, ebből: 1500 mg -
Foszfolipidek 630 mg
Omega-3 360 mg
EPA (eikozapentaénsav) 180 mg
DHA (dokozahexaénsav) 105 mg
Asztaxantin 300 µg

Összetevők

Krill olaj; zselatin; nedvesítőszer: glicerin; tisztított víz.
(NRV = táplálkozási referenciaérték)
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl.
Tengeri kagylókra vagy rákfélékre érzékenyek nem fogyaszthatják.

Tartsa a dobozt párától, nedvességtől, napfénytől védve, jól lezárva, hűvös helyen, kisgyermektől elzárva!